Редактор: Виолета Николаеваe-mail: България е на 5-то място в Европа със 732

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: България е на 5-то място в Европа със 732
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: На 5-то място сме в Европа и второ на Балканския полуостров по заразени

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

България е на 5-то място в Европа със 732 на 100 000, надлежно на второ място на Балканския полуостров, сподели в четвъртъчния брифинг на НОЩ доцент доктор Ангел Кунчев и продължи. 

" Естония, Унгария, Чехия, Полша, България, Швеция, Франция за две седмиици са най-засегнтите страни. Гърция през вчерашния ден регистрра високи стойности, а в Германия и Франция подължават да порастват. Страните с ниски стойности са най-вече. 

Смъртността за 14 дни е 21 на 100 000, което ни отрежда 3-то място в Европейски Съюз след Унгария и Чехия и първо място на Балканите. Страните с над 10 на 100 хиляди смъртност са Унгария, Чехия, България, Словакия, Полша, Естония, Италия и Румъния. 

Намаляха големите разлики сред едва и мощно наранени райони. За 14 дни с най-висока заболяемост е София град с 1014, следван от Силистра - 1002, Бургас - 986, Перник - 857, Враца - 848, Варна - 837.

7 области са с над 800 на 100 000. Търговище, Кърджали, Видин, Разград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово са с най-ниска заболяемост. 

Епидемиологичните индикатори са сравними с предната вълна. По-висока е тази, само че минимално. Не се знае дали в този момент е най-високата точка, само че ръстта стартира да се забавя. Има две огромни разлики - приетите в болница в този момент са доста повече, британският вариант изисква ранно приемане в болница с по-бързо развиване и потребност от О2. Наполовина е паднала положителността на тестванията спрямо ноември. Смъртността е по-ниска в новата вълна. Много по-голяма е потребността от хоспитализация и по-ниска е смъртността. "   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР